2.21.2007

SAMA: John Foxx, Client och Anders Eliasson mfl

Tyvärr ligger SAMA dumt till, på långfredagen, och står väl inte heller högt på listan för en småbarnspappa: Kostar 370 pix. Man måste åka t Gbg mm.

Men hade man inte haft några förpliktelser hade det varit kul att se John Foxx. Pionjären. Hjälten. Kyla, is, metall, maskiner. El, möjligtvis. Den stora hiten är "Underpass". Det stolta, mekaniska, brittiska, där en man tittar ut genom ett ljussken från en fönsterruta och går fram och tillbaka i sin kostym, nekad åtkomst av fysisk närvaro-videon är obetalbar. Han verkar ha gjort några bra nya låtar också med Louis Gordon.

Kolla in:
http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=39729489
"From Trash" trotsar allt. Synthslingorna tränger sig in i nerven. Introvert, känsligt, darr på rösten, "from the floor/to the door/.../Someone will raise/.../From trash". Kompromisslöst, böjer sig inte, går på...

Anders Eliasson, däremot, var med och startade synthgruppen Page och han var med "The golden years" 1980-83. Lyssnar man på låtarna från hans MySpace-sida så hör man lite Page, blandat med lite SciFi Skåne (eller är det bara för att det är synth på skånska med pop/rock-tema och lyrik och inte den vanliga synthpopen?) Marina och Eddie sade något i stil med "Varför måste synth vara grå eller svart? Varför kan den inte lika gärna vara rosa?"

Anders Eliasson har också varit med i Lambretta (hjälpt till med produktion mm kan man tänka sig).

http://www.myspace.com/eliassonpop

Client behöver kanske ingen närmare presentation. Jag har tagit upp lite om dem innan. Deras bästa låtar är "Rockn'roll" ("Rockn'roll is all I want to do/rockn'roll is all I get from you"), "Pornography" mm. Låtar lite som Human League och DM. Producerad av Andrew Fletcher från DM. (På Toast Hawaii records-kanske för att Andrew Fletcher ser ut som en ananas i håret?)

Client finns här:
http://www.myspace.com/client

Flera nya låtar, "6 in the morning" låter bra. De var rätt bra på SAMA 2003, fö. Lite amatörmässiga, dock.

På deras egen sida:
http://www.client-online.net/

finns jättemycket kul. Videos mm.

Etiketter: , , ,