4.21.2007

Jarre; Teo and tea

Jarres senaste skiva är rätt bra, faktiskt. Det är lite soft disco med roliga inslag. Inte så sfäriskt som "Aero", som var rätt flummig och luftig. Hans senaste "Concert in China" som hette "Jarre in China" var extremt bra ljudkvalité, men en del låtar var lite tråkiga. På "Teo and Tea" är det mer drag. Zoolook blandas med Oxygene och Equinox, kan man säga. Visst är Jarre kanske en mastodontdinosaurie i många sammanhang, men när han vänder den roliga franska humorsidan till blir det rätt kul. Och det är det här. Lättlyssnat, lite klanger här och där som blir lite dataspel osv, gör att barn och vuxna njuter tillsammans. Och hur kan jag motstå när en okänd röst säger" Teo -and THEA!"? :-)

Jarre är och blir -och kommer att vara ett viktigt inslag och milstolpe för den elektroniska musiken. Det viktiga är "Oxygene" där "Oxygene IV" för evigt kommer att associeras med rultande pingviner. Kanske något för Brutus Östling, marinbiologer och "Pingvinresan" (som ju också är en fransk film...) Vad är det med det franska och pingvinerna? Är det någon ultrafilosofisk grej eller är det bara på kul? :-)

Etiketter: , , , , , ,

4 Comments:

Anonymous Anonym said...

Jag tror det här med pingvinerna har att göra med fransmännens benägenhet att vilja alienera sig gentemot omvärlden. Jo, de vill iofs vara världens mittpunkt men alienerar sig iom att endast prata franska (och utesluta alla som inte gör det).

Som pingviner som gärna håller sig på Sydpolen och tar till militanta metoder för att driva polarforskare därifrån ;)

but that's just me... :D

4/21/2007 5:48 em  
Blogger Radikal Elektronik said...

Jag som trodde att fransmännen var mest intresserade av grodor.

4/27/2007 2:45 em  
Anonymous Anonym said...

Sitter precis o lyssnar på första spåret. Väldigt annorlunda för att vara Jarre, men det här känns bra, och kanske en ny sida av Jarre?

5/13/2007 12:14 fm  
Anonymous Anonym said...

lasa hela bloggen, ganska bra

12/05/2009 3:58 fm  

Skicka en kommentar

<< Home